De Romein
Retour Le câblage

Emden/Ost - Conneforde

In januari 2020 begonnen wij samen met onze partners aan de aanleg van de ondergrondse kabeldelen voor de nieuwe elektriciteitsleiding Emden-Ost-Conneforde. De 5 kilometer lange kabel met een vermogen van 380 kV is verdeeld over twee percelen met elk een lengte van 2,5 kilometer. 

Onze bijdrage aan de nieuwe kabel

Bij het bouwperceel Bredehorn groeven wij twee sleuven. In elk van deze sleuven legden wij zes buizen met een diameter van 250 millimeter in een zandbed. De buizen lijnden wij op een bepaalde afstand uit en lasten ze aan elkaar. Vervolgens bedekten we de buizen met 20 cm verdichtzand. Ook voerden we 36 boringen uit. Bij het bouwperceel in Strackholt boorden wij op de totale lengte van 2,5 kilometer 13 gaten geboord, op vijf secties. Na voltooiing verbonden we de vijf boorsecties met elkaar  en verdeelden deze in drie secties.

Reden voor de aanleg van 380 kV hoogspanningsleiding

De nieuwe hoogspanningsleiding levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Een netwerkuitbreiding is nodig om de door windturbines in Nedersaksen opgewekte elektriciteit naar de woningen en bedrijven in de regio te transporteren. Daarnaast garandeert TenneT met deze uitbreiding de continuïteit van de stroomvoorziening.

Voir aussi