De Romein
Ga terug Kabelwerken

Emden/Ost - Conneforde

In Januari 2020 zijn wij samen met onze partners begonnen aan de opdracht voor de ondergrondse kabeldelen van de nieuwe 380 kV- elektriciteitsleiding van Emden/Ost - Conneforde. De kabel is verdeeld over twee percelen ieder een lengte van 2,5 kilometer. Dit geeft een totaal lengte van de kabel van 5 kilometer. 

Onze Bijdrage aan de nieuwe kabel

Bij het bouwperceel Bredehorn worden twee sleuven uitgegraven. In ieder van deze sleuven worden zes buizen gelegd met een diameter van 250 Millimeter in een zandbed. De buizen worden op een bepaalde afstand uitgelijnd en aan elkaar gelast. Vervolgens worden de buizen bedekt met een laag verdichtzand van 20 Centimeter. Als onderdeel van dit werk maakt De Romein Group tevens 36 boringen. Bij het bouwperceel in Strackholt worden in de totale lengte van 2,5 Kilometer worden tevens 13 aangrenzende gaten geboord, op vijf secties. Na voltooiing worden de boorsecties met elkaar verbonden en verdeelt in drie secties.

Reden voor de aanleg van 380kV hoogspanningsleiding

De nieuwe hoogspanningsleiding levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Een netwerkuitbreiding is nodig om de door windturbines in Nedersaksen opgewekte elektriciteit naar de woningen en bedrijven in de regio te transporteren. Met deze uitbreiding garandeert TenneT tevens de continuïteit van de stroomvoorziening

Bekijk ook