De Romein
Ga terug Nieuws

Interview Krachtvoer: De Romein Groep uit Veendam groeit sterk door

Robin Meijer: “Het is belangrijk om altijd na te komen wat je belooft en dat je in gesprek blijft als dat eens een keertje anders mocht zijn.”

 

 

‘Veldslagen’ met louter winnaars

Wat is de overeenkomst tussen het, in recordtijd aanleggen van de 20.000 m3 zandbaan voor de MXGP in Assen en een bijna 300 km lange gasleiding van 1,5 meter in doorsnede? Liefde voor het vak, kennis van de materie en de wil om elke gemaakte afspraak zo goed mogelijk na te komen. Met deze ingrediënten startte Robin Meijer iets meer dan 12,5 jaar geleden zijn eigen onderneming: De Romein in Veendam. De Romeinse veldheer in het logo staat garant voor georganiseerde strijdlust en doorzettingsvermogen.

In recordtijd is De Romein Groep uit Veendam uitgegroeid van een regionale speler tot een internationale onderneming met ruim 170 vaste medewerkers en groot machinepark waaronder eigen transport, alle denkbare grondverzet- en HDD machines, de nadruk ligt voornamelijk op alles zelf kunnen realiseren.

Vol inzetten op innovatie

Robin Meijer komt uit een grondverzetnest. Vader Meijer werkte bij een groot pijpleidingbedrijf en Robin ging werken bij een loonbedrijf. “Ik heb tevens enkele jaren bij een grote aannemer gewerkt en haalde ondertussen in de avonduren de benodigde papieren. Toen ik op een gegeven moment bedrijfsleider kon worden dacht ik: de ervaring die ik nu heb kan ik ook voor een eigen bedrijf gebruiken, de contacten in de markt had ik al.”

In het begin richtte De Romein zich niet alleen op traditioneel GWW werk in de regio, maar vooral op het grondwerk rondom het leggen van pijpleidingen. Robin geloofde daarbij al vroeg in het belang van technische innovatie en zette volop in op GPS. Deze keuze viel goed in de smaak bij zijn opdrachtgevers. “Wij bieden ze complete concepten van engineering, veiligheid en 3D ontwerp rondom de gehele constructie”, legt hij uit. “De opdrachtgever last de buizen en verbindt de kabels, wij doen de rest.”

Afspraken zijn heilig

Nu, goed 12,5 jaar na de start, steunt De Romein Groep op vier belangrijke pijlers: Infra & Milieutechniek, Kabeltechniek, Pipe Line Services en een eigen support afdeling. Naast de vestiging in Veendam beschikt het bedrijf over uitvalsbases in Duitsland, België en Frankrijk. Ze zijn actief voor tal van grote opdrachtgevers in de energie(transport)branche.

Bij al deze werkzaamheden staat het personeel en het nakomen van afspraken centraal. Robin Meijer: “Samen klaar je de klus en mag je op elkaar rekenen. Om deze reden schaffen we steeds meer Cat machines aan. Ze zijn bewezen zuiniger, de service is goed en we worden serieus genomen. Flexibel bij-huren en later overnemen? Alles is bespreekbaar. En als de machinisten zeggen dat ze ’s avonds relaxed uit de kraan stappen en naar huis gaan, weet ik zeker dat de keuze goed is.”

Bekijk ook