De Romein
Ga terug Grondverzet

KNIKDUMPERS

De nieuwe modellen in de C-serie beschikken over robuuste, in de praktijk bewezen hoofdconstructieonderdelen, waarmee knikgestuurde trucks van Cat een geweldige reputatie hebben opgebouwd op het gebied van duurzaamheid in zware toepassingen. Het voorframe omvat zware langskokerprofielen en het achterframe heeft een nieuw ontworpen constructie met kokerprofielen met vier platen om de belastingspunten te verminderen.

 

Voor de koppeling is de in de praktijk bewezen tweedelige constructie behouden, met een duurzame kop van gietstaal die met bouten op een slijtvaste buis van gesmeed staal is vastgezet, waardoor een vaste probleemloze verbinding tussen de frames is gewaarborgd.

Driepunts, olie-/stikstof voorophanging en achterophanging met balansontwerp absorberen efficiënt de schokken op het transporttraject, zodat veilig en op hoge snelheid gereden kan worden. Het nieuwe ontwerp laadbak met hoogwaardig, slijtvast Brinell HB450 staal is goed bestand tegen stoten en schuren, heeft een ontwerp met uiteenlopende stroom voor een completere uitworp en minimaliseert de terugvoer van materiaal. Het nieuwe ontwerp van de bovenste balken reduceert effectief vallende stenen uit de laadruimte.

Werkomgeving van de machinist
De ruime cabine van de C-serie voor twee personen, met een nieuw ontworpen meervoudig verstelbare luchtgeveerde stoel voor de machinist en een grote voorwaarts gerichte stoel voor de passagier, beschikt over een kantelbaar en in hoogte verstelbaar stuur en een handig rondlopend instrumentenpaneel. Een multifunctioneel kleurendisplay levert relevante informatie over de bediening, inclusief een display voor de achteruitkijkcamera.

De lage aflopende motorkap, in combinatie met de centrale positie van de machinist en het grote glasoppervlak, zorgt voor een uitstekend zicht rondom. Intuïtieve licht te bedienen bedieningselementen dragen bij aan een veilige bediening en gemak voor de machinist. Voor een effectief machineparkbeheer kunt u met het telemetrisch systeem Cat Product Link™, waar beschikbaar, de machine op afstand volgen via een intuïtieve internetinterface, VisionLink®.

Buitenkant en verlichting
Dankzij de nieuw ontworpen koplampen/richtingaanwijzers (breder op de machine aangebracht) en nieuwe hoog gemonteerde LED-positiemarkeringslichten voor de machinebreedte kan beter worden gewerkt wanneer het donker is. Een nieuw volledig gelast voorbumperontwerp voorziet in extra duurzaamheid aan de voorkant van de machine en een nieuw motoronderpaneel over de volle breedte verbetert de bescherming aan de onderkant van de machine.

Onderhoudsgemak en veiligheid
Een nieuwe elektrisch bediende motorkap, die omhoog en omlaag gaat met een schakelaar in de cabine, zorgt voor ruime toegang tot de routineservicepunten en de op de achterkant van de cabine bevestigde radiateur (met koelvloeistof met lange levensduur) biedt eenvoudige toegang voor reiniging. De cabine zelf kan worden gekanteld voor toegang tot de transmissie, aandrijfassen en hydraulische componenten en in het elektrisch servicecentrum in de cabine bevindt zich een voedingsaansluiting, diagnosepoort en Cat Data Link-connector. Langere verversingsintervallen voor de motorolie en de hydraulische olie en afstellingsvrije wiellagers zorgen voor lagere onderhoudskosten.

 


KNIKDUMPERS

Foto's

Modellen