De Romein
Ga terug Civiele techniek

Jaarlijkse aanleg MXGP-baan TT-circuit Assen

Gepubliceerd op:

Voor de jaarlijkse Monster Energy FIM MXoN in de strijd om het WK motorcross MXGP legt De Romein de tijdelijke crossbaan aan op het TT-circuit in Assen. De Romein is hierbij als hoofdaannemer betrokken partner van organisator Lee van Dam. Bij de aanleg werken wij zeer nauw samen met de Australische baanontwerper Greg Atkins.

20.000 kuub grond verzetten

Het is een monsterklus. In drie dagen tijd brengen wij 20.000 kuub zand voor de hoofdtribune op TT-circuit Assen, tussen de Geert Timmerbocht en Haarbocht. Al dit zand wordt bovendien zo opgebracht dat het exact voldoet aan de wensen en eisen voor de WK-motorcrossbaan. En binnen drie dagen na het raceweekend hebben wij al het zand van de motorcrossbaan weer opgeruimd, alsof er nooit iets is gebeurd.

Baanontwerper Greg Atkins

Greg Atkins komt elk jaar met een nieuw ontwerp zodat de baan altijd weer anders is. Hij is een man van de praktijk, die er ook zeker niet voor terugdeinst om zelf op de shovel te stappen. Hij weet dat de tekentafel en de praktijk altijd afwijken en werkt samen met ons heel doel- en praktijkgericht aan de aanleg van de baan. Dit is een bijzonder prettige wijze van samenwerking.

Hart voor motorsport

De Romein is niet alleen hoofdaannemer voor de baanaanleg, wij zijn ook als sponsor betrokken bij dit prachtige motorsportevenement. Dat heeft in de eerste plaats te maken met ons hart voor motorsport. Zo zijn wij ook sponsor van de Twentse Dakar-rallycoureur Mirjam Pol. Wij vinden het belangrijk om als onderneming iets terug te doen voor de maatschappij die ons de kans geeft om succesvol te ondernemen. Sport en beweging zijn van groot belang voor de gezondheid van mensen, daarom kiezen wij voor sportsponsoring. En dan het liefst in eigen regio: Noord- en Oost-Nederland.

Over MXGP

De MXGP in Assen heet officieel Monster Energy FIM MXoN. Dit maakt deel uit van de FIM Motocross World Championship, het officiële WK motorcross met wedstrijden in zestien landen verdeeld over drie continenten. Naast de zwaarste klasse MXGP - met als bekendste naam de Nederlandse KTM-coureur en regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings - zijn er ook crosses in de lichtere MX2. De Monster Energy FIM MXoN vindt eind september plaats.

Bekijk ook