De Romein
Ga terug Nieuws

30.000 m3 grondverzet voor MXoN TT-circuit Assen

Voor de Grote Prijs van Assen in de strijd om de overwinning van MXoN legde De Romein de tijdelijke crossbaan aan op het TT-circuit: 30.000 m3 grondverzet

Voor de Monster Energy FIM Motorcross of Nations (MXoN) in de strijd om de overwinning verzette de Romein tussen 22 september en 3 oktober 2019 twee keer maar liefst 30.000 kubieke meter grond, een ware monsterklus. Als hoofdaannemer en betrokken partner van organisator LDP werkten wij bij de aanleg wederom zeer nauw samen met de Australische baanontwerper Greg Atkins.

 

30.000 kuub grond

Wij zetten in de laatste week van september man en macht in om de enorme hoeveelheid van 30.000 kuub grond te verplaatsen richting de hoofdtribune van het TT-circuit Assen, tussen de Geert Timmerbocht en Haarbocht. Dat zijn zo’n duizend vrachtauto’s vol grond. Met kranen, dumpers, knikdumpers, tractoren, vrachtwagens, shovels en bulldozers legden wij de tijdelijke crossbaan zo aan, dat deze exact voldoet aan de wensen en eisen voor een WK-motorcrossbaan. En binnen drie dagen na het raceweekend hadden wij al het zand van de motorcrossbaan weer opgeruimd, alsof er nooit iets was gebeurd.

 

Baanontwerper Greg Atkins

Greg Atkins komt elk jaar met een nieuw ontwerp zodat de baan altijd weer anders is. “De uitdaging zit hem vooral in het realiseren van het circuit dat uitdagend is voor de rijders, binnen de ruimtes die het circuit biedt”, vertelt onze projectleider John Geschiere. Atkins is een man van de praktijk, die er ook zeker niet voor terugdeinst om zelf op de shovel te stappen. Hij weet dat de tekentafel en de praktijk altijd afwijken en werkt samen met ons heel doel- en praktijkgericht aan de aanleg van de baan. Dit is een bijzonder prettige wijze van samenwerking.

 

Grondverzet Motocross of Nations TT Assen

Bekijk ook