De Romein
Retour Construction de pipeline

DN900 – Artére de Santerre

Grondwerk voor aanleg nieuwe gasleiding Artére du Santerre

Voor de nieuwe gaspijpleiding Artére du Santerre door de departmenten Somme en Oise net boven Parijs werd het grondwerk en het uitrijden van de buizenintergaal aan De Romein toevertrouwd als partner van de hoofdaannemer. Deze 33 kilometer lange leiding is een versterking van het net van GTRgaz om de gaslevering in het noorden van Frankrijk zeker te stellen.

 

 

 

 

 

Over gaspijpleiding Artére de Santerre

Het project met een lengte van 33 kilometer verbindt het knooppunt in Ressons sur Matz met de regionale leidingen in het noorden ter hoogte Chilly. De leiding loopt parallel met de snelweg A1 tussen Lille en Parijs.

Om de bodem te beschermen werd in totaal 20 kilometer schottenbaan aangelegd in twee fases.

Uitvoering van het werk

Wij verzorgden de complete voorbereiding van het tracé, inclusief het aanleggen van overbruggingen en toegangswegen en het wegzetten van teelaarde. Verder verzorgden wij het graven en het aanvullen van de sleuf, herstel van wegen en compleet herstel van het tracé plus omliggend terrein in oorspronkelijke staat.

Daarnaast hebben wij in twee fases over het zuidelijke deel in totaal 20.000 meter schottenbaan aangelegd en weer verwijderd om de impact op de bodem te beperken tijdens de aanleg van de leiding.

De Romein heeft tevens het uitrijden van de buizen voor zijn rekening gehouden inclusief transport van de buizen vanaf het buizendepot naar het werk.

Waarom koos de klant voor De Romein?

De hoofdaannemer gunde ons het werk als strategisch partner van uit de goede samenwerking op het project van Dorsales. Naast een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding en onze specialistische ervaring, kennis en kunde was de klant ook van groot belang dat wij een flexibile organistie zijn met korte lijnen. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Leidingbouw
DN900 – Artére de Santerre

Photos

Voir aussi